(VIDEO) Paradă militară de proporţii uriaşe în Coreea de Nord

by Genko Genko

A 70-a aniversare a Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord urmează a fi celebrată cu o paradă militară extraordinară, de proporţii neobişnuite, chiar şi pentru Coreea de Nord, conform unor imagini obţinute prin satelit, informează cnn.com

Aniversarea, care, în esenţă, oficiază fondarea statului nord-coreean, este de aşteptat să fie una de o anvergură extraordinară sau cel puţin asta relevă imaginile din satelit.

Spectacolul organizat în semn de loialitate şi sprijin pentru liderul Kim Jong-un, urmează a combina marşuri militare cu momente de dans sincronizat şi prezentare a armamentului nord-coreean, toate acestea implicând un număr uriaş de persoane.

Deşi numărul substanţial de oameni implicaţi de ceremoniile unui stat totalitar nu reprezintă ceva neobişnuit, parada de anul acesta pare a depăşi orice aşteptări prin dimensiunea elementelor şi numărului de persoane implicate.

Potrivit CNN, organizarea acestei parade a început în luna mai. Acest eveniment pare a avea la bază accentuarea imaginii de stabilitate şi omogenitate la vârful conducerii de la Phenian.

Un student nord-coreean, Sin Un Gyong a declarat pentru CNN că poporul nord-coreean „vrea să sărbătorească în acest an în cel mai impunător mod”.

CITIȚI ȘI...