(VIDEO) Oscar 2017: O comedie filmată la Bucureşti, pe lista pentru o nominalizare la „Cel mai bun film străin”

by Genko Genko

„Toni Erdmann“, comedia filmată la Bucureşti, se află pe lista scurtă pentru cel mai bun film străin la Premiile Oscar.

Filmul „Toni Erdmann“ este propunerea Germaniei, și a fost inclus, alături de alte opt lungmetraje, pe lista scurtă a producţiilor eligibile pentru o nominalizare la Oscar 2017, la categoria „Cel mai bun film străin”, conform adevărul.ro.

Academia Americană de Film a anunţat titlurile celor nouă filme ce vor fi supuse unei noi runde de vot pentru ca în final să fie alese cele cinci nominalizări la categoria Cel mai bun film străin.

Mari şanse la o nominalizare are drama cu accente comice „Toni Erdman“ (coproducţie Germania-Austria-România), regizată de Maren Ade şi al cărei producător este Ada Solomon. Pe de altă parte, propunerea României pentru o nominalizare la premiile Oscar 2017, „Sieranevada“ a lui Cristi Puiu, nu a fost selectată.

„Toni Erdmann“ are însă mari şanse la o nominalizare, având în vedere că s-a bucurat de un real succes internaţional atât în rândul publicului, cât şi al criticilor, fiind deja în cursă pentru un Glob de Aur.

Filmul îi mai are în distribuţie pe Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell, alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cociaş.

„Toni Erdmann“ spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

CITIȚI ȘI...