(VIDEO) Opoziția din Kosovo aruncă gaze lacrimogene în parlament, în semn de protest

by Genko Genko

Două deputate în parlamentul kosovar au leșinat după ce aleși din opoziție au aruncat joi în sala de ședințe un dispozitiv cu gaz lacrimogen, pentru a protesta față de punerea în aplicare a acordului de normalizare a relațiilor cu Serbia, relatează AFP și Reuters.

Un lider al partidului de opoziție a aruncat două dispozitive în sediul parlamentului din Kosovo ca semn de protest împotriva îmbunătățirii relațiilor dintre Serbia și provincia sudică.

Cu puțin timp mai devreme deputații opoziției încercaseră să forțeze întreruperea lucrărilor, fluierând și aruncând cu ouă în direcția colegilor lor din coaliția guvernamentală, potrivit Agerpres.

Guvernul a denunțat, într-un comunicat, acest „comportament violent” care „a depășit toate limitele celui democratic”.

La 22 septembrie, prim-ministrul Isa Mustafa a fost atacat cu ouă de mai mulți deputați în timpul unui discurs în parlamentul de la Priștina, referitor tot la acordul cu Serbia.

Principalele partide de opoziție sunt ostile dialogului desfășurat sub egida Uniunii Europene cu Serbia, susținând că acesta compromite independența proclamată unilateral în 2008 de fosta provincie sârbă.

CITIȚI ȘI...