(VIDEO) În Occident, la cumpărături de Black Friday? Unde au fost deputații din majoritatea parlamentară

by Genko Genko

Ședința de joi a Parlamentului a fost amânată din cauza lipsei de cvorum, după ce deputații PSRM, PLDM și PCRM au părăsit sala de plen, în care au rămas doar 44 de legislatori din cadrul coaliției majoritare.

Acest lucru l-a supărat pe președintele Parlamentului, Andrian Candu, care i-a amenințat pe deputații care au părăsit ședința cu sancțiuni, inclusiv tăieri din salariu.

„Voi solicita săptămâna viitoare Biroului permanent să examineze anumite sancțiuni, inclusiv tăierea din salariul celor care au boicotat astăzi ședința plenului”, a declarat Andrian Candu.

Totuși, coaliția majoritară este formată, în funcție de conjunctură, din 57-61 de deputați, iar dacă aceștia s-ar fi prezentat la ședință, cvorumul ar fi fost asigurat fără probleme.

Cu toate acestea, doar 44 dintre ei au fost la ședință. Cei mai mulți au lipsit depunând cereri sau motivându-și absența prin „deplasări”. Mai ciudată a fost situația liderilor PD Marian Lupu și Dumitru Diacov, care nu și-au motivat în vreun fel absența.

Potrivit liderului PCRM, Vladimir Voronin, cei doi, dar și alți aleși ai poporului, ar fi plecat la „cumpărături” în Occident, de „Black Friday”.

Ședința Parlamentului de vineri a fost amânată din cauza lipsei de cvorum, după ce fracțiunile PSRM, PCRM și PLDM au părăsit sala plenului.

Cele trei fracțiuni și-au manifestat nemulțumirea față de faptul că premierul Pavel Filip și șeful CNA nu au dorit să se prezinte la audierile privind licitațiile trucate și livrarea alimentelor alterate în grădinițele și școlile capitalei.

CITIȚI ȘI...