(VIDEO) Obama și Trump s-au întâlnit la Casa Albă; Ce au discutat cei doi

by Genko Genko

Preşedintele ales Donald Trump a fost joi la Casa Albă pentru prima întâlnire cu preşedintele în exerciţiu Barack Obama, care a promis să depună eforturi pentru un transfer lin al puterii.

Donald Trump a declarat joi seară că abia aşteaptă să primească sfatul preşedintelui Barack Obama şi vrea să colaboreze cu administraţia acestuia pentru a asigura tranziţia de putere de la Casa Albă. Declaraţiile au avut loc în cadrul primei întâlniri dintre preşedintele ales şi actualul lider al Statelor Unite.

„Am discutat mai multe subiecte, unele excelente şi altele ceva mai dificile […] Însă abia aştept să-i cer în viitor sfatul preşedintelui Obama”, a comentat Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă comună cu Barack Obama.

Trump a explicat că a discutat aproximativ o oră cu preşedintele Obama, însă ar fi dorit să aibă o conversaţie mai lungă şi aşteaptă cu nerăbdare alte întâlniri la Casa Albă.

„Am mult respect pentru preşedintele Obama. Am discutat circa o oră, iar după mine această întâlnire ar fi putut chiar să dureze mai mult […] Domnule preşedinte, pot să spun că a fost o mare onoare să fiu aici cu dumneavoastră”, a spus miliardarul republican.

Preşedintele Obama a fost primul care s-a adresat presei şi a menţionat că a purtat o conversaţie excelentă cu Donald Trump. Printre subiectele discutate de actualul preşedinte cu succesorul său se numără politica externă, problemele organizatorii legate de tranziţia de putere, precum şi problemele de politică internă.

„Am avut oportunitatea unei discuţii excelente cu Donald Trump […] Prioritatea mea numărul unu în următoarele luni este să realizez o tranziţie de putere care asigură succesul preşedintelui Trump”, a precizat Obama.

De asemenea, preşedintele american a precizat că miliardarul republican şi-a exprimat dorinţa de a colabora cu actuala administraţie pentru a găsi soluţii privind mai multe probleme importante cu care se confruntă societatea americană.

„Trebuie să ne asigurăm că preşedintele ales se va simţi bine primit la Casa Albă. Vreau să-l asigur că vom face tot ce putem pentru a ne asigura că va avea succes”, a declarat Barack Obama.

Cei doi lideri au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor prezenţi.

Donald Trump urmează să se întâlnească în următoarele ore şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, precum şi cu vicepreşedintele Joe Biden.

Şi Michelle Obama s-a întâlnit pentru a discuta cu Melania Trump la Casa Albă.

CITIȚI ȘI...