(VIDEO) Mobilizare națională pe 13 septembrie; Un nou protest de amploare în PMAN

by Genko Genko

Platforma Civică Demnitate și Adevăr a anunțat un nou protest de amploare pentru duminică, 13 septembrie, după ce solicitările celor o sută de mii de manifestanți care au participat la Marea Adunare Națională din 6 septembrie au fost până acum ignorate de către guvernare.

Vineri, membrii Consiliului Marii Adunări Naționale din 6 septembrie au cerut șefilor mai multor instituții demisia.

„Având în vedere refuzul autorităților de a demite persoanele vizate în proclamația din 6 septembrie – guvernatorul BNM Drăguțanu, directorul CNA Chetraru, președintele CEC Ciocan, președintele CCA Ciocan, președintele CSJ Poalelungi – cerem prezentarea demisiei fiecăruia în parte”, a declarat președintele Consiliului MAN, Andrei Năstase.

Totodată, membrii grupului de reprezentare a poporului au cerut organizarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului pentru data de 12 septembrie, „în vederea demiterii persoanelor vizate în proclamația protestului din 6 septembrie”.

„În aceste condiții nu ne rămâne decât să continuăm și să amplificăm manifestațiile noastre de protest, pentru a pune presiune pe guvernanți în vederea îndeplinirii revendicărilor cetățenilor Republicii Moldova”, a mai spus Năstase.

Astfel, reprezentanții protestatarilor au menționat că îndeamnă cetățenii să participe în număr cât mai mare la o nouă amplă manifestație de protest, programată să înceapă duminică, 13 septembrie, de la ora 12:00.

CITIȚI ȘI...