(VIDEO) Mii de refugiați, primiți cu brațele deschise de germani

by Genko Genko

Peste 10.000 de refugiați sirieni au ajuns în week-end în gara din Munchen, Germania, dinspre Ungaria, via Austria. Oamenii, epuizați după calatoria ce i-a purtat peste Mediterană, au privit cu surprindere cum germanii îi întâmpină cu brațele deschise.

Unii și-au povestit tragediile, alții și-au ținut strâns copiii, bulversați de aplauzele germanilor. Cel mai tânăr refugiat care a ajuns în gara din Munchen a fost o fetiță, cu cordonul ombilical încă atașat, născută într-un terminal feroviar din Ungaria, scrie The Independent.

Germanii i-au întâmpinat pe refugiați cu fructe, mâncare și animale de pluș pentru copii. Tineri îmbrăcați în costume tradiționale bavareze au urmărit venirea refugiaților și le-au făcut cu mâna. Unii țineau pancarte pe care scria „Willkommen in Deutschland! Bun venit în Germania!”, în vreme ce voluntari vorbitori de arabă au dansat în cerc cu femeile kurde din Siria.

Munchen a devenit, la sfârșitul săptămânii trecute, punctul terminus al epopeii imigranților care au călătorit din Ungaria în Austria și mai departe în Germania. Din gara din Munchen, mii de oameni au fost duși cu autobuzele în adăposturi de urgență, înainte de a fi găzduiți în Bavaria.

Unii își doresc însă să mearga mai departe, poate chiar până în Marea Britanie.

Cei peste 10.000 de refugiați care au ajuns în week-end la Munchen au fugit din fața violențelor și persecuției, au fentat gardurile și grănicerii, s-au aventurat în bărci nesigure pe marea agitată fără să știe să înoate.

CITIȚI ȘI...