(VIDEO) Mexic s-a calificat la Cupa Confederaţiilor şi a egalat recordul Braziliei

by Genko Genko

Mexic a învins Statele Unite cu 3-2, după prelungiri, în CONCACAF Cup, şi s-a calificat la Cupa Confederaţiilor 2017, competiţie care se va desfăşura în Rusia.

Meciul dintre câştigatoarele Gold Cup din 2013 şi 2015 a avut loc la Pasadena, în California.

Pentru mexicani va fi a şaptea prezenţă la Cupa Confederaţiilor, naţionala „El Tri” egalând astfel recordul de participări al Braziliei.

În faţa unei asistenţe de 93.273 de spectatori, Mexic a deschis scorul pe Rose Bowl după doar 10 minute, prin Javier Hernandez, care a finalizat o fază superbă a elevilor lui Ricardo Ferretti.

Avantajul oaspeţilor a durat doar cinci minute, pentru că Geoff Cameron a egalat cu o lovitură de cap, în urma unei faze fixe.

În restul celor 75 de minute regulamentare nu s-a mai marcat, astfel că s-a intrat în prelungiri, acolo unde mexicanii au preluat din nou conducerea, prin reuşita lui Oribe Peralta (96).

Echipa lui Jurgen Klinsmann a reuşit să revină din nou, iar Bobby Wood a marcat în minutul 108. Dar ultimul cuvânt l-au avut tot mexicanii, care au înscris golul victoriei cu două minute înainte de finalul prelungirilor, printr-o execuţie frumoasă a lui Paul Aguilar.

Mexic s-a impus cu 3-2 şi a devenit a cincea echipă calificată la Cupa Confederaţiilor, după Rusia (ţara gazdă), Germania (campioana mondială), Australia (câştigătoarea Cupei Asiei 2015) şi Chile (câştigătoarea Copei America 2015).

La competiţia care va avea loc între 17 iunie şi 2 iulie 2017 vor mai fi prezente campioana Oceaniei din 2016, câştigătoarea Europeanului de anul viitor şi campioana Africii din 2017.

CITIȚI ȘI...