(VIDEO) Marina SUA a prezentat un tip de rachetă care „va schimba cursul evenimentelor”

by Genko Genko

Marina Americană a modificat un tip de rachetă pentru a putea fi capabilă să lovească o ţintă ce se află în mişcare pe mare, informează Institutul Naval al SUA.

Racheta Raytheon Tomahawk (TLAM) a fost modificată astfel încât să poată lovi o ţintă de pe apă. Testul a avut loc pe 27 ianuarie, când Marina a lansat o astfel de rachetă spre o ţintă maritimă în mişcare, după coordonatele furnizate de un avion Boeing F/A-18E/F Super Hornet. Rachetele TLAM sunt cunoscute pentru faptul că îşi pot schimba direcţia după ce au fost lansate, scrie Business Insider.

Bob Work, secretarul de stat adjunct al Apărării, a declarat că testul a fost un succes. Conform acestuia, rachetele modificate fac parte din a treia „Strategie Offset” a Pentagonului, care studiază noile arme cu rază lungă de acţiune.

„Aceasta este probabil o tehnologie ce va putea schimba cursul evenimentelor, cu un cost mic. Este o rachetă anti-navă ce poate lovi la 1.000 de mile”, a declarat Work.

Rachetele TLAM sunt folosite în prezent pentru atacuri la sol împotriva unor ţinte statice. Prin transformarea lor în rachete capabile să atace pe mare, Marina SUA acoperă un spaţiu gol semnificativ în capacităţile sale militare. Rachetele modificate vor avea o rază de acţiune de aproape 1.000 de mile marine (1.850 de kilometri)

CITIȚI ȘI...