(VIDEO) Iurie Roșca, la București, printre „oamenii lui Putin”

by Genko Genko

Liderul Partidului Popular Creștin Democrat, Iurie Roșca, a participat la sfârșitul săptămânii trecute, la București, la un simpozion dedicat „personalităţii şi operei marelui filozof mistic român, Jean Pârvulesco”.

Presa română a calificat reuniunea drept una a „admiratorilor lui Putin” în România. La ea a intervenit prin skype și controversatul filosof rus Alexandr Dughin, oficial consilier al președintelui Dumei de Stat a Rusiei, considerat drept ideologul principal al președintelui Vladimir Putin.

De asemenea, a participat direct și soția lui Dughin, un promotor al ideii „imperiului eurasiatic”, care să înglobeze Rusia de astăzi, foste state CSI dar și țări membre UE, precum România, Slovacia sau chiar Austria, potrivit flux24.ro.

Roșca a avut și o intervenție în cadrul așa-zisului simpozion, el povestind felul în care a făcut cunoștință cu Dughin, pe care-l consideră un „geniu”.

În ultima perioadă, în special pe fondul crizei din Ucraina, în România a crescut nivelul propagandei proruse, prin intermediul unor instituții mass-media lansate peste Prut, precum radio Vocea Rusiei sau site-ul Russia Today. De asemenea, Kremlinul preconizează să lanseze agenția de presă Sputnik, dar și postul Russia Today, în limba română.

CITIȚI ȘI...