(VIDEO) Imagini cu dezastrul de la Soci, care a costat Rusia peste 50 de miliarde de dolari

by Genko Genko

Jocurile Olimpice de la Soci au reprezentat pentru președintele rus Vladimir Putin o oportunitate prin care a încercat să dovedească faptul că țara sa poate să organizeze un eveniment de o astfel de importanță la același nivel cu un stat occidental.

Astfel autoritățile de la Moscova au investit peste 50 de miliarde de dolari în organizarea Olimpiadei, care a devenit de departe cel mai scump astfel de eveniment din istorie. Putin a sperat că o parte din infrastructura construită în orașul de pe litoralul Mării Negre va fi utilizată ulterior pentru transformarea zonei într-un important obiectiv turistic, acest lucru însă nu s-a întâmplat.

Apartamentele în care au stat jurnaliștii și voluntarii sunt părăsite și au fost vandalizate de persoane neidentificate. Mai mult, o mare parte dintre ele au fost sparte de hoți, care au furat chiar și robinetele de la dușuri.

Locuitorii din zonă spun că au încercat să ia legătura cu proprietarii complexelor rezidențiale, însă aceștia sunt de negăsit. De asemenea, și multe dintre centrele sportive construite de ruși în zonă au fost abandonate, în lipsa unor competiții.

Astfel, la nici doi ani de la desfășurarea competiției, zona din Soci care trebuia să găzduiască zeci de mii de turiști după încheierea Olimpiadei se transformă mai degrabă într-un oraș fantomă, după cum remarcă și publicația Business Insider.

CITIȚI ȘI...