(VIDEO) Dosar penal după ce Putin și Berlusconi au băut un vin în valoare de 150 de mii de dolari

by Genko Genko

Autorităţile ucrainene au demarat o anchetă penală după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, şi fostul premier italian Silvio Berlusconi au fost serviţi cu un vin vechi de 240 de ani în timpul unei vizite în Crimeea, săptămâna trecută, relatează presa ucraineană, citată de DPA în pagina online.

Directoarea cramei Massandra, care era gestionată de statul ucrainean înainte ca Rusia să anexeze peninsula Crimeea anul trecut, a fost acuzată de delapidare, pentru că a deschis o sticlă de vin din 1775, a cărei valoare este estimată la 100.000-150.000 de dolari.

Sticla de vin spaniol „Jerez de la Frontera” era una dintre cele cinci care se mai aflau în cramă de la înfiinţarea acesteia în secolul a XIX-lea.

Şansele ca directoarea cramei, Ianina Pavlenko, să ajungă în faţa unui tribunal ucrainean sunt însă minime, având în vedere că Rusia controlează în totalitate Crimeea.

Silvio Berlusconi şi vechiul său prieten, preşedintele rus Vladimir Putin, au vizitat mai multe obiective în Crimeea, săptămâna trecută.

Ministerul ucrainean de Externe a condamnat vizita efectuată de politicianul italian în fosta regiune ucraineană anexată de Rusia în martie 2014.

După acest incident Berlusconi s-a ales cu o interdicție pe trei ani de a intra în Ucraina.

CITIȚI ȘI...