(VIDEO) Cum se distrează astronauții: Trucuri de circ pe Stația Spațială Internațională

by Genko Genko

Viața în spațiu poate fi chiar amuzantă, mai ales când astronauții se implică în tot felul de activități distractive, pe care lipsa gravitației le face de-a dreptul spectaculoase.

Astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale (SSI) au postat pe YouTube un filmuleț cu jonglerii pentru care până și cei mai pricepuți circari ar fi invidioși, arată TechieNews.

În înregistrare, astronauții pot fi văzuți cum jonglează cu portocale. Mișcarea nu este deloc simplă pe Pământ, însă în spațiu situația stă cu totul altfel. În timp ce aruncă și prind portocale, astronauții reușesc chiar să și mănânce câte un măr.

Apoi, unul dintre astronauți se joacă cu niște cutii, prinzându-le din aer. Un coleg de-al său încearcă să meargă pe o sfoară, însă lipsa gravitației își spune cuvântul și nu prea reușește.

Filmulețul a fost postat pe YouTube la câteva zile după ce psihologii de la Centrul de Antrenament pentru Cosmonauți Yuri Gagarin au recomandat echipajului de pe SSI să încerce să jongleze cu diferite obiecte sau să aibă alte activități distractive, pentru a combate oboseala mentală din spațiu.

CITIȚI ȘI...