(VIDEO) Cum arată „T-Bird”, avionul privat de 100 milioane de dolari al lui Donald Trump

by Genko Genko

Amanda Miller, vicepreşedinte responsabil cu marketingul la The Trump Organization, a oferit un tur al avionului privat al lui Donald Trump, numit de acesta „T-Bird”.

Aparatul de zbor este un Boeing 757-200 cumpărat în 2011. Acesta include un dormitor cu lenjerie din mătase naturală şi un cinematograf, iar multe dintre ornamentele interioare (cataramele centurilor de siguranţă, chiuveta din baie) sunt placate cu aur de 24K. În dormitor pernele şi cuvertura sunt brodate cu sigla familiei Trump.

O oră de zbor cu T-Bird costă aproximativ 11.000 de dolari.

Trump a cumpărat avionul, care i-a aparţinut co-fondatorului Microsoft Paul Allen, pentru aproximativ 100 milioane de dolari. Aeronava a primit mai multe îmbunătăţiri şi include tehnologie de ultimă generaţie. Fiecare scaun din avion are propriul ecran TV, iar în camera de oaspeţi a fost instalat un sistem home cinema care include o bibliotecă de 2.500 de filme.

Avionul a zburat prima dată în mai 1991 şi aparţinea atunci companiei daneze low-cost Sterling Airlines, care între timp a dispărut. Peste câţiva ani a intrat în posesia companiei mexicane TAESA, care este de asemenea defunctă în acest moment. În 1995 a intrat în posesia lui Allen. Când Trump a cumpărat avionul, acesta avea deja 20 de ani. Înainte de acest model, Trump a deţinut un Boeing 727 construit în 1969.

După ce va deveni oficial președintele SUA, Donald Trump se va folosi deja de celebrul Air Force One, un Boeing 747 destinat șefilor de stat americani.

CITIȚI ȘI...