(VIDEO) CM 2018: Situație incredibilă în America de Sud. Argentina, aproape de eliminare

by Genko Genko

Argentina, vicecampioana lumii, şi-a micşorat şansele de calificare directă la Mondialul din 2018, după ce a remizat pe teren propriu, 0-0, cu naţionala din Peru, în penultima etapă a preliminariilor zonei America de Sud.

Messi şi compania sunt obligaţi să câştige marţi în Ecuador pentru a evita umilinţa supremă: prima neparticipare la un turneu final după ediţia din 1970, desfăşurată în Mexic (unde a fost prezentă naţionala României).

Argentinienii au ratat calificarea la Cupa Mondială din 1970 tot după un meci cu Peru (2-2), pe acelaşi stadion „Bombonera” din Buenos Aires care a găzduit şi partida de joi, urmărită din tribune de 50.000 de spectatori.

Scenarii calificare Argentina la Mondial

În caz de victorie este asigurat cel puţin locul de baraj

În caz de egal: Argentina are nevoie de îndeplinirea a două dintre următoarele trei condiţii:
– Paraguay să nu învingă Venezuela acasă

– Brazilia să câştige cu Chile la mai mult de un gol diferenţă

– Columbia să câştige cu Peru sau Peru să învingă la mai mult de un gol diferenţă

În caz de înfrângere:

Paraguay să nu învingă Venezuela, iar Columbia să câştige cu Peru la o diferenţă mai mare decât ar pierde Argentina.

O altă surpriză a serii a reprezentat-o înfrângerea suferită pe teren propriu de Columbia în faţa Paraguayului (1-2). Naţionala „Cafetera” e nevoită să învingă Peru, în deplasare, în ultima etapă a preliminariilor, pentru a nu depinde de celelalte rezultate.

Rezultatele penultimei etape din zona sud-americană:

Bolivia – Brazilia 0-0
Chile – Ecuador 2-1
Au marcat: Eduardo Vargas 22, Alexis Sanchez 85, respectiv Romario Ibarra 84.

Argentina – Peru 0-0
Columbia – Paraguay 1-2
Au marcat: Radamel Falcao 79, respectiv Oscar Cardozo 88, Antonio Sanabria 90+1.
Venezuela – Uruguay 0-0

Clasament: 1. Brazilia – 38 puncte, 2. Uruguay – 28 puncte, 3. Chile – 26 puncte (+2), 4. Columbia – 26 puncte (+2), 5. Peru – 25 puncte (+1), 6. Argentina – 25 puncte (+1), 7. Paraguay – 24 puncte, 8. Ecuador – 20 puncte, 9. Bolivia – 14 puncte, 10.Venezuela – 9 puncte.

Primele patru clasate se califică direct la turneul final din Rusia, în timp ce ocupanta locului 5 va disputa un baraj tur-retur cu Noua Zeelandă.

Ultima etapă a preliminariilor zonei America de Sud se dispută pe 10 octombrie, când sunt programate meciurile: Ecuador – Argentina, Brazilia – Chile, Peru – Columbia, Paraguay – Venezuela şi Uruguay – Bolivia.

CITIȚI ȘI...