(VIDEO) CM 2018: Brazilia umilește Argentina, iar echipa lui Messi are șanse tot mai mici la calificare

by Genko Genko

Selecționata Braziliei a dat o lecție eternei sale rivale, reprezentativa Argentinei, pe care a învins-o cu scorul de 3-0 într-o partidă din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018, disputată joi seara pe stadionul „Mineirao” din Belo Horizonte.

Golurile au fost marcate de Philippe Coutinho (min. 24), Neymar (min. 45) și Paulinho (min. 58), iar evoluția jucătorilor brazilieni i-a încântat pe fanii din Belo Horizonte, la doi ani după eșecul usturător suferit de Selecao pe aceeași arenă, în fața Germaniei (1-7), în semifinalele Cupei Mondiale 2014.

Atacantul Lionel Messi, care a ratat ultimele trei meciuri ale Argentinei, din cauza unei accidentări, a avut o evoluție ștearsă, la fel ca și celelalte vedete ale naționalei „albiceleste”.

Înaintea startului jocului a fost adus un omagiu căpitanului Selecao care a cucerit titlul mondial în 1970, Carlos Alberto Torres, decedat recent.

În urma acestei victorii, a cincea consecutivă, Brazilia este tot mai aproape de calificarea la turneul final din Rusia, ocupând prima poziție în clasamentul grupei unice sud-americane, cu un punct avans față de Uruguay, care a dispus cu 2-1 de Ecuador, pe stadionul Centenario din Montevideo.

Argentina se află în schimb pe locul 6 și „va trebui să schimbe multe lucruri” până la următorul meci, cel împotriva Columbiei „pentru a obține un rezultat pozitiv și a schimba dinamica” vicecampioanei mondiale, așa cum recunoștea căpitanul Messi la finalul meciului cu Brazilia.

trg

CITIȚI ȘI...