(VIDEO) CM 2014: Argentina – Belgia; Avancronică

by Genko Genko

Argentina și Belgia se întâlnesc pe Estadio Nacional din Brasilia, de la 19:00, în primul sfert de finală al zilei.

Este singurul sfert de finală între două echipe care au câștigat toate meciurile până acum. Chiar dacă în optimi ambele formații au avut nevoie de 120 de minute pentru a se impune, în faza grupelor atât Belgia cât și Argentina au acumulat 9 puncte.

În optimi, Belgia a trecut de SUA, scor 2:1, după 120 de minute ale probabil celui mai frumos meci de la acest Turneu Final. Nu mai puțin de 38 de șuturi la poartă au avut în acel meci „Dracii Roșii”, dintre care 27 pe cadrul porții.

Argentina a avut și ea nevoie de prelungiri pentru a trece de Elveția. A fost 1:0, cu un gol marcat de Di Maria, în minutul 117.

Va fi un duel interesant și între decarii celor două formații, Hazard și Messi. Argentinianul a fost desemnat de FIFA omul meciului în toate cele 4 meciuri ale „pumelor”, în timp ce belgianul a fost destul de șters, în special în partidele din grupe.

Sâmbătă, Messi va bifa selecția cu numărul 91, egalându-l pe legendarul Diego Maradona, pe locul 6 în clasamentul all-time al naționalei.

Argentina, dublă campioană mondială (1978, 1986) va încerca la Brasilia să treacă de sferturile de finală pentru prima oară după 1990, când pierdea finala în fața Germaniei.

Cele două formații s-au mai întâlnit doar de trei ori până acum. De două ori s-a întâmplat la Campionate Mondiale. Pentru prima, în 1982, în faza grupelor, când belgienii s-au impus cu 1:0. Patru ani mai târziu, Argentina se impunea în semifinale, cu 2:0, iar mai apoi câștiga trofeul.

Mark Wilmots nu poate conta pe Dembele și Vanden Borre, ambii accidentați, în timp ce Alejandro Sabella va trebui să-l înlocuiască pe Marco Rojo, suspendat, cu Bassanta. Sergio Aguero și-a revenit după accidentare, dar sunt puține șanse să-l vedem ca titular.

Echipe probabile:

marca.com

marca.com

Partida va fi arbitrată de o brigadă din Italia, ce-l va avea la centru pe Nicola Rizzoli.

CITIȚI ȘI...