(VIDEO) CM 2014: Argentina 1:0 Iran; Mondialul lui Messi

by Genko Genko

Argentina este în optimile de finală ale cupei Mondiale, după două meciuri în care nu a impresionat ca echipă, dar în care Leo Messi a făcut cel mai bun Mondial al său din carieră.

La două Mondiale a fost până acum Messi și la ambele a dezamăgit cumplit. Dacă în 2006, când a marcat singurul său gol la un Turneu Final, era doar un talent, în 2010, când ar fi trebuit să poarte „pumele” spre glorie, Leo a fost o copie palidă a fotbalistului de la FC Barcelona.

În 2014, cvadruplul câștigător al „Balonului de Aur” a demonstrat că este un adevărat lider al „Albiceleste”, fiind decisiv atât cu Bosnia, când a marcat golul victoriei cât și astăzi, cu Iranul, când a inventat o execuție superbă în prelungirile partidei și a adus victoria care înseamnă calificarea în optimi.

Messi este în formă, iar dacă mai departe și colegii săi vor fi la același nivel precum la echipele de club, iar aici mă gândesc în primul rând la Aguero și Di Maria, Argentina se poate dovedi o candidată importantă la câștigarea trofeului.

Câteva cuvinte și despre Iran, o echipă ce a făcut ca primul meci al zilei să nu fie unul plictisitor. S-a apărat exact și a contraatacat periculos ori de câte ori a avut ocazia. Tot respectul și pentru iranieni în acest meci, care rămân în cursa pentru calificare indiferent de ce s-ar întâmpla în meciul Bosnia – Argentina.

Alex Cozer

CITIȚI ȘI...