(VIDEO) Belgia a făcut spectacol cu Estonia, într-un meci cu 9 goluri

by Genko Genko

Etapa a patra din cadrul preliminariile pentru Cupa Mondială din Rusia 2018, Zona Europei, a produs două scoruri-fluviu. După ce Germania a „măturat” în deplasare cu San Marino, scor 0-8, duminică a venit rândul Belgiei să facă o victimă.

În fața unei reprezentative măcinată de accidentări și diverse alte probleme, elevii lui Roberto Martinez au marcat de câte ori au vrut în poarta „nefericitului” Aksalu.

Recitalul a fost deschis extrem de repede de Thomas Meunier, care a marcat în minutul 8. Dries Mertens a dublat avantajul gazdelor opt minute mai târziu şi l-a făcut să izbucnească în hohote de râs pe secundul Thierry Henry. Căpitanul Eden Hazard a ratat o ocazie uriaşă în minutul 21, însă şi-a luat revanşa patru minute mai târziu.

Belgienii au încasat primul gol din această campanie de calificare de la Henri Anier, dar reușita acestuia s-a dovedit a fi una pur întâmplătoare. Și asta pentru că din acel moment a început umilirea Estoniei. Carrasco a marcat pentru 4-1 în mintul 62, iar Klavan a impins mingea în propria poartă două minute mai târziu, ca o dovadă a neputinței totale.

Mertens a reusit dubla in minutul 67, după care Lukaku i-a urmat exemplul: a marcat si el de două ori, in minutul 83, respectiv 88 şi a închis tabela la 8-1. Belgia rămâne, astfel, lider neînvins în Grupa H, cu patru victorii din tot atâtea meciuri.

Meciul de pe „Stade Roi Baudouin”, din Bruxelles, a devenit astfel cel cu cele mai multe goluri marcate în actualele preliminarii. Și Spania a marcat de opt ori într-un singur meci, contra reprezentativei din Liechtenstein, scor 8-0, din septembrie 2016.

După 4 runde, Belgia are maximum de puncte în Grupa H, fiind urmată de Grecia, cu 10.

CITIȚI ȘI...