(VIDEO) Au vrut să mituiască un profesor cu bancnote false de pe foi A4

by Genko Genko

Doi tineri cu vârstele de 19 şi respectiv 21 ani, domiciliaţi în raionele Căuşeni şi Chişinău, au încercat să mituiască un profesor cu bancnote false, imprimate pe foi A4.

Cei doi,studenţi la un colegiu din sectorul Botanica, au fost reținuți de către ofiţerii de investigarea fraudelor economice ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

În contextul investigaţiilor întreprinse, poliţiştii au efectuat percheziţii autorizate la domiciliile şi în odăile căminului studenţesc. Ca rezultat, au fost descoperite file A4 pe care erau imprimate bancnote naţionale cu nominalele de 10, 20 şi 100 lei, tehnică specială şi alte accesorii de tipărire a banilor falşi. Totodată au fost depistate câteva pacheţele cu masă vegetală mărunţită şi seminţe, cu miros specific de plante de canabis. Toate probele adunate la faţa locului au fost sigilate şi expediate în laborator pentru expertizări. În cadrul audierilor s-a constatat că aceştia intenţionau să transmită bancnote false unui profesor de curs, pentru al determina să-i aprecieze cu note mari în urma unor teste planificate. Ulterior poliţiştii au identificat o gheretă din preajma insituţiei, unde bănuiţii procurau diverse produse pe bani falşi.

Astfel sunt demarate acţiuni de investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor precum şi implicarea altor persoane în acest caz. Iar tinerii riscă să fie penalizaţi cu pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani. De asemenea ei vor fi cercetaţi pentru păstrare şi consum de droguri.

CITIȚI ȘI...