(VIDEO) Asasinarea lui Nemţov: Detalii noi despre mașina cu numere guvernamentale căutată de poliţie

by Genko Genko

Autoturismul marca Ford căutat de poliţie în cadrul anchetei privind asasinarea opozantului rus Boris Nemţov aparţine unei structuri publice de pază care deserveşte mai multe instituţii ale statului, relatează Agerpres.

„Automobilul Ford în cauză nu aparţine, de fapt, Ministerului de Finanţe”, a specificat serviciul de presă, indicând că maşina aparţine unei instituţii de stat de pază, FGUP, care deserveşte Ministerul de Finanţe, Monetăria Statului şi alte structuri.

Ford-ul ministerial trecea pe podul de peste Moscova când la locul crimei se afla deja o patrulă a poliţiei şi mai multe forţe de ordine, a mai precizat serviciul de presă.

Postul de televiziune Life News relatase anterior că anchetatorii caută un autoturism al Ministerului de Finanţe în cadrul anchetei cu privire la asasinarea lui Boris Nemţov. Jurnaliştii au reuşit să-l contacteze pe şoferul Ford-ului, care le-a spus că a trecut pe podul Bolşoi Moskoverţki după producerea crimei.

Studiind înregistrările camerelor de supraveghere instalate în zona podului, de lângă Kremlin, pe care a avut loc asasinatul, anchetatorii au observat un Ford de culoare închisă care în noaptea de vineri spre sâmbătă apare de trei ori în zona în care a avut loc crima.

În plus, această mașină era parcată în al doilea rând pe pod în intervalul 23:30 la 23:40, momentul în care se presupune că a fost împușcat politicianul rus.

În cadrul anchetei asupra asasinării opozantului rus Boris Nemțov, poliţia a dat în căutare până acum mai multe autoturisme, între care Ford, Kia Rio, VAZ-2110 şi Lada Priora, dar ulterior s-a dovedit că niciunul din aceste vehicule nu a avut vreo legătură cu crima.

CITIȚI ȘI...