(VIDEO) Apple speră să dea lovitura cu un nou super gadget: Va produce 6 milioane în primul trimestru al anului

by Genko Genko

Apple vrea să dea lovitura cu un nou gadget, chiar în prima parte a anului 2015. Gigantul a dat comandă furnizorilor săi din Asia pentru producerea de 5 până la 6 milioane de ceasuri inteligente Apple Watch în primul trimestru al anului, noul produs dezvoltat de gigantul american urmând să fie comercializat începând cu luna aprilie, relatează MarketWatch.

Modelul de bază Apple Watch Sport va acoperi circa jumătate din producția din primul trimestru, potrivit unei surse familiare cu situația. Modelul de mijloc Apple Watch va reprezenta o treime dintre unitățile nou produse, în timp ce restul producției va fi acoperită de modelul de vârf Apple Watch Edition, a cărui carcasă este realizată din aur de 18 karate.

Citeşte şi: (FOTO și VIDEO) Gadgeturile anului 2015, care vor fi la modă anul viitor

Apple intenționează să crească producția de Apple Watch Edition la peste 1 milion de unități pe lună în cel de-al doilea trimestru, anticipând o cerere mare pe piața din China, unde compania se bucură de o mare popularitate.

Apple Watch Sport va fi disponibil la un preț de 349 de dolari. Deși compania nu a anunțat încă prețurile pentru celelalte modele, analiștii estimează că modelul de vârf va fi unul dintre cele mai scumpe produse ale Apple, depășind pragul de 4.000 de dolari.

Apple Watch este prima categorie nouă de produse dezvoltată și lansată de Apple începând din 2011, de când Tim Cook a preluat conducerea companiei.

Apple a înregistrat un profit record, de 18 miliarde de dolari, în primul trimestru al anului fiscal 2015, în urcare cu 38% față de aceeași perioadă din 2013, datorită vânzărilor noilor modele de iphone-uri lansate în luna septembrie a anului trecut.

Vânzările de iphone-uri din perioada octombrie-decembrie au avansat cu 46% comparativ cu același interval din 2013, la numărul record de 74,5 milioane de unități, peste așteptările analiștilor. care estimau că Apple va livra 64,9 milioane de unități.

Citeşte şi: Ce surprize pregăteşte Apple pentru anul 2015

În februarie, Apple a devenit prima companie listată la bursă din lume a cărei valoare de piață a depășit pragul de 700 de miliarde de dolari.

CITIȚI ȘI...