Viceministrul Chiveri: Rusia se implică tot mai activ în procesele politice din Moldova

by Genko Genko

Autorităţile Republicii Moldova atestă cu îngrijorare continuarea unei implicări tot mai active a Federaţiei Ruse în procesele politice din ţara noastră.

Îngrijorările au fost exprimate astăzi, în cadrul unei întrevederi între viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, cu ambasadorul rus în Republica Moldova, Farit Muhametşin.

Oficialul moldovean a atras atenţia diplomatului rus asupra inadmisibilităţii unor asemenea acţiuni, inclusiv de sprijin deschis din partea Federaţiei Ruse a unui candidat electoral, fapt care umbreşte dezvoltarea relaţiilor constructive între cele două state.

De asemenea, în cadrul discuţiilor au fost abordate principalele subiecte de pe agenda bilaterală, precum şi perspectivele relaţiilor moldo-ruse în anul curent.

Interlocutorii au subliniat importanţa dezvoltării dialogului politic activ, inclusiv pe linia interministerială. Totodată, a fost accentuată necesitatea impulsionării procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Candidatul electoral despre care vorbește Chiveri este Irina Vlah, candidat la funcția de bașkan al regiunii autonome găgăuze, care anterior, împreună cu liderul socialist Igor Dodon, a efectuat o vizită la Moscova. Totodată, Vlah s-a aflat ieri în Rusia împreună un alt fruntaș socialist, Zinaida Grecianâi.

CITIȚI ȘI...