(GRAFIC) Lista interpreților care vor cânta la „concertul mafiei”; Câțiva au renunțat

by Genko Genko

Cinci interpreți au anunțat vineri seară că renunță să mai participe la concertul de la Moldexpo, organizat de la aceeași oră cu protestul din Piața Marii Adunări Naționale. Totodată, Loredana a declarat că va boicota evenimentul de la Orhei, programat tot pentru duminică.

Update: Nici trupa autohtonă Akord nu va participa la „concertele mafiei”. Formația a anunțat pe pagina sa de Facebook că „este un gest, firesc, dar nicidecum unul de mare patriotism și demnitate”.

Update: Pavel Stratan se alătură grupului de interpreți care refuză să cânte la „concertele mafiei”.

Interpretul Pavel Stratan a anunțat că nu va mai participa la concertul de duminică, programat la Orhei, la aceeași oră cu protestul din centrul capitalei, organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr.

Update: Zinaida Julea a comunicat că a refuzat să participe la concertul organizat la MoldExpo pe data de 6 septembrie.

Update: Și Ionel Istrate a anunțat că refuză să participe la concertul organizat la Moldexpo.

„Am sunat organizatorii și le-am spus să mă scoată din listă”, a comunicat interpreta pentru ea.md.

Sensibilizați în urma sutelor de mesaje ale internauților, care au catalogat evenimentele de la Moldexpo și Orhei drept „concerte ale mafiei”, mai mulți interpreți, rând pe rând, au anunțat că nu vor mai participa.

Primul care a renunțat să mai participe la concert a fost Ștefan Bănică, care urma să aibă un recital în jurul prânzului. Bănică a anunțat că nu vrea să participe la un concert desfășurat în același timp cu o manifestație de protest.

Ulterior, Loredana Groza a anunțat că va boicota și ea un eveniment similar, organizat de către Ilan Shor la Orhei.

Citește și: Loredana refuză să participe la concertul de duminică, organizat de Shor

Încurajați de interpreții români, Adrian Ursu, Pasha Parheni, Vitalie Dani și solistul trupei SunStroke Project, Serj Ialovitski, au anunțat și ei vineri seară că nu vor mai participa la concertul de la M0ldexpo.

11999082_10206691404195835_2423948718175573272_n

Va îndemn pe fiecare sa renunţaţi la muzica ‘pe degeaba’ de duminică. Pe 6 septembrie ea chiar nu va avea valoare.Nu va lăsați ademeniți, cu siguranţă vor mai fi posibilităţi sa va admiraţi artiştii preferaţi. Cred ca duminică, 6 septembrie, e ziua când alte valori au prioritate. Şi vreau să cred ca e ziua schimbărilor.”, a scris Pasha Parfeni pe Facebook.

Totuși, o serie de interpreți care figurează în programul concertului de duminică deocamdată nu au avut nicio luare de poziție.

Amintim că cele două concerte au fost anunțate abia joi seara, membrii Platformei DA, dar și simplii cetățeni, catalogând acest gest drept o încercare de a împiedica protestul de duminică, din Piața Marii Adunări Naționale.

CITIȚI ȘI...