(DOC) Apelul protestatarilor către diaspora: Puteți să înclinați balanța de partea adevărului

by Genko Genko

Cetățenii moldoveni plecați la munci peste hotare, care prin banii trimiși acasă fac ca Republica Moldova să poată supraviețui, pot prin implicarea lor să schimbe soarta țării, se arată într-un apel al protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale către moldovenii aflați în afara țării.

Protestatarii susțin că diaspora, care trimite anual în jur de două miliarde de dolari în Republica Moldova, bani ce reprezintă practic a treia parte din Produsul Intern Brut al Statului, fac ca țara să supraviețuiască.

„Pe baza remitențelor n-a trăit prea mult niciun stat în lume. Este nevoie ca aici, la noi acasă, să ne creăm un stat democratic, un trai decent, locuri de muncă nu mai rele sau prost plătite decât cele din străinătate. De ce să îngrijim case în alte țări, dar nu pe cele de acasă, ale noastre”, a declarat președintele Consiliului Marii Adunări Naționale, Andrei Năstase.

În contextul manifestației de amploare pe care Platforma Civică Demnitate și Adevăr o organizează pentru data de 4 octombrie, protestatarii îndeamnă diaspora ca prin implicarea lor să „încline balanța de partea adevărului”.

„Sunteți departe, dar acasă ați lăsat mulți oameni dragi, alături de care vreți să vă întoarceți. Aici dezinformările presei controlate de oligarhi au atins un apogeu greu de închipuit, iar puțina presă liberă cu greu le face față. Însă voi, cetățenii liberi, informați, puteți să înclinați balanța de partea adevărului. Vorbiți cu cei de acasă, spuneți-le cum stau lucrurile, transmiteți-le că de ziua de 4 octombrie depinde viitorul tuturor, al nostru, celor de aici, și al vostru, cei goniți de probleme de acasă”, se arată în apelul către diaspora, care poate fi văzut integral mai jos.

CITIȚI ȘI...