Vadim Pistrinciuc, despre activitatea Legislativului: „Totul se face ca la poker”

by Genko Genko

Vicepreședinte al PLDM Vadim Pistrinciuc este de părere că Parlamentul de la Chișinău se transformă într-un tablou „nature morte”, în care deciziile sunt luate în mod fulger, fără dezbateri aprofundate, pentru a dosi interesele „stabilității”.

Pistrinciuc este de părere că actualul Legislativ se va transforma într-o instituție, unde deputații vor deveni „piese”, care vor trebui să ridice doar mâna.

„Degrabă numai poze și o să facem. E trist și grav ce se întâmplă în parlament. Schimbări radicale în sistemul de pensii, bugete, stabilire de monopoluri (a se înțelege organizare de scheme), audieri ascunse – totul făcut fulger, ca la poker, fără dezbateri aprofundate, consultări publice pline, evaluări de impact și riscuri – totul pentru a ascunde, a dosi interesele „stabilității”. Cu așa tempou parlamentul se transforma în tablou „nature morte”, unde „piesele” trebuie doar să ridice mână”, a reacționat Pistrinciuc.

Reacția vicepreședintelui PLDM vine după ce în cadrul ședinței de joi a Parlamentului au fost organizare mai multe audieri fulger, iar unele proiecte de legi au fost votate în grabă.

CITIȚI ȘI...