Va vota Voronin „figura odioasă”? Leancă merge astăzi la discuții cu PCRM

by Genko Genko

Candidatul desemnat la funcția de premier, Iurie Leancă, va avea astăzi o întâlnire cu reprezentanții PCRM, în încercarea de a-i convinge pe aceștia să-și dea joi votul pentru învestirea noului cabinet de miniștri.

În condițiile în care reprezentanții PL au declarat în repetate rânduri că vor vota noul Guvern doar dacă acordul AME va fi anulat, iar liberalii să fie cooptați la guvernare, așa cum a fost stabilit în cadrul negocierilor de la Aeroport, cu participarea reprezentanților familiilor europene, lui Leancă nu i-a rămas decât varianta PCRM.

Astfel, astăzi, în jurul orei 15:00, prim-vicepreședintele PLDM va purta discuții cu comuniștii, care anterior au declarat, prin vocea președintelui Vladimir Voronin, ca sunt dispuși să susțină viitorul Guvern, dar nu vor vota o componență a cabinetului de miniștri care să aibă în frunte una dintre cele „patru figuri odioase”: Vladimir Plahotniuc, Vladimir Filat, Marian Lupu sau Iurie Leancă.

„Filat a fost demis de noi pentru corupţie. Lupu a fost demis pentru încălcarea drepturilor opoziţiei. Plahotniuc a obţinut vot de neîncredere. Noi am înaintat patru moţiuni de cenzură cabinetului de miniștri al lui Leancă. Ce se mai poate adăuga? Noi nu putem susţine aceste personaje în fruntea puterii executive”, a spus Vladimir Voronin în cadrul unui interviu pentru „Puls”.

Totuși, mai concesiv s-a arătat Artur Reșetnikov, una dintre cele mai importante figuri în PCRM la ora actuală. Acesta a postat pe o rețea de socializare că există posibilitatea ca deputații comuniști să susțină învestirea noului Guvern, după ce vor lua cunoștință cu programul de guvernare și componența nominală a cabinetului de miniștri.

Leancă a prezentat ieri public programul de guvernare, însă deocamdată componența cabinetului de miniștri nu este cunoscută.

CITIȚI ȘI...