(FOTO și VIDEO) Universitatea Harvard confirmă că deține o carte legată în piele de om

by Genko Genko

În biblioteca de la Universitatea Harvard există cel puţin o carte care are coperţi confecţionate din piele de om. Este vorba despre volumul ”Des destinees de l’ame” de Arsene Houssaye, autor francez din secolul al XIX-lea.

Practica de a realiza coperţile unor cărţi din piele de om, a fost raportată încă de la începutul secolul a XVI-lea, informează BBC.

Universitatea a solicitat efectuarea testelor după ce a fost găsită o notă a scriitorului în care se spunea că tomul fusese legat în pielea prelevată de pe cadavrul unei femei suferinde de boli mintale care murise din cauza unui atac cerebral.

Pe copertă ”nu a fost imprimat niciun ornament pentru a-i păstra eleganța”, menționase Houssaye. ”La o privire atentă, se disting cu ușurință porii din piele. O carte despre sufletul omenesc merita să aibă o copertă umană”, considera scriitorul.
060411_skin_book

Știrea despre posibilitatea ca trei cărți — printre care și cea a lui Arsene Houssaye — aflate în biblioteci ale Universității Harvard să fie legate în piele de om a apărut la începutul lunii aprilie 2014.

Potrivit custodelui cărților rare, Alan Puglia, cercetătorii sunt siguri în proporție de 99,9% că lucrarea scrisă în 1879 are coperți din piele de om. Cercetările realizate pe celelalte două volume au arătat că au coperți din piele de oaie.

CITIȚI ȘI...