Uniunea Pensionarilor se alătură protestului din 24 aprilie: „Dacă nu schimbăm guvernarea, ne aşteaptă o dispariţie a naţiunii”

by Genko Genko

Uniunea Pensionarilor din Moldova susţine dezideratele Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, direcţionate spre salvarea statului de regimul oligarhic şi scoaterea lui din captivitate, și îndeamnă toţi cetăţenii Republicii Moldova să iasă duminică, 24 aprilie, la protest.

„Numai schimbarea guvernării este soluţia pentru a ieşi din situaţia deplorabilă în care suntem. Chemăm toţi pensionarii la protest, împreună cu tineretul, de la mic la mare, să facem ordine în ţară. Altfel, ne aşteaptă o dispariţie a naţiunii, ne împrăştiem în toată lumea”, au declarat reprezentanţii Uniunii Pensionarilor.

Oamenii în etate îşi manifestă îngrijorarea faţă de degradarea situaţiei politice, economice şi morale, precum şi în legătură cu eşecul guvernării de a avea un dialog constructiv cu societatea civilă şi capacitatea acesteia de a realiza reforme urgente în folosul cetăţenilor săi.

Totodată, aceștia insistă asupra excluderii imediate a firmelor de intermediere ale lui Şevciuk şi Plahotniuc din sectorul energetic, ceea ce va duce implicit la micşorarea semnificativă a actualelor tarife.

De asemenea, pensionarii cer să fie demonopolizate şi desconcentrate resursele mass-media electronică, „retrase licenţele posturilor TV şi Radio ale mogulului Plahotniuc care practică terorismul informaţional, manipulând publicul şi propagând în favoarea PD până la reintrarea în legalitate”.

„Ziua de 24 aprilie, ora 12:00, este una decisivă în care toţi cetăţenii trebuie să iasă la protest. Ne adresăm tuturor cetăţenilor: nu fiţi indiferenţi! Dacă vrem să scoatem statul din captivitatea mafiotă, să luptăm până la capăt pentru demnitatea şi adevărul pe care îl merităm noi şi urmaşii noştri”, spun reprezentanţii Uniunii Pensionarilor.

CITIȚI ȘI...