Un volum din România, desemnat printre „Cele mai frumoase cărţi din lume”

by Genko Genko

Albumul românesc „Cartea de vizită” a fost premiat la concursul internaţional „Cele mai frumoase cărţi din lume/ Book Design from all over the World”, Leipzig 2015, competiţie la care au concurat 585 de cărţi din 30 de ţări.

Albumul „Cartea de vizită”, realizat de „Fabrik – 72+87”, un atelier tipografic şi o asociere între doi graphic designeri, a primit unul dintre premiile pentru design de carte la concursul internaţional „Cele mai frumoase cărţi din lume” Leipzig 2015, respectiv Menţiunea de Onoare.

La competiţie au participat 585 de cărţi din 30 de ţări, iar România este una dintre cele zece ţări câştigătoare, scrie descopera.ro.

Un juriu independent format din şapte specialişti a selectat 14 titluri câştigătoare din 10 ţări, printre care şi România.

Este pentru prima oară când o carte din România primeşte o distincţie de acest fel, la cel mai înalt nivel de exigenţă profesională şi creativă în domeniul designului de carte.

Această competiţie internaţională are loc anual la Leipzig începând din 1963, în prezent fiind organizată de Stiftung Buchkunst. La concurs pot fi înscrise doar cărţi care au fost selectate printr-o jurizare de specialitate la nivel naţional.

CITIȚI ȘI...