Un şef de secţie din cadrul DIF este căutat de procurori, într-un caz de mituire de 50.000 euro

by Genko Genko

Un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Serviciului vamal au fost reţinuţi pentru mită în valoare de 50.000 de euro.

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Serviciului vamal, un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor a Inspectoratului General de Poliţie, dar şi şeful unei secţii din cadrul DIF sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, aceştia ar fi estorcat de la un agent economic 50.000 de euro pentru a muşamaliza un caz de contrabandă.

Sâmbătă seara, doi dintre bănuiţi au fost reţinuţi, în momentul în care li s-a transmis 40.000 de euro sub controlul procurorilor. Aceştia au încercat să scape de urmărire, însă, după mai multe ore de urmărire, au fost imobilizaţi de procurori. Banii au fost depistaţi în automobilul unuia dintre reţinuţi şi au fost ridicaţi pentru a fi anexaţi la dosar.

Totodată, procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală pentru a-l reţine şi pe al treilea suspect – unul dintre beneficiarii banilor. Acesta însă se eschivează de la organul de urmărire penală, pe numele lui fiind deja emise mai multe înştiinţări la toate instituţiile de menţinere a ordinii publice pentru a nu admite părăsirea ţării de către acesta.

Duminică, la domiciliile celor trei bănuiţi au fost efectuate percheziţii în vederea obţinerii probelor relevante pentru cauză.

Respectiva cauză penală este investigată de Procuratura Anticorupţie, care efectuează şi alte acţiuni de urmărire penală.

CITIȚI ȘI...