Un primar român, pus sub control judiciar, vine la Chișinău

by Genko Genko

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, pus sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru corupție, poate să plece patru zile la Chișinău, pentru a pune la punct un proiect de înfrățire cu capitala Republicii Moldova, a decis, miercuri, Tribunalul Bacău, relatează Mediafax.

Magistrații Tribunalului Bacău au menţinut măsura controlului judiciar în cazul primarului Romeo Stavarache, dispusă inițial în 2 februarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care edilul este judecat, alături de doi oameni de afaceri – Liviu Goian şi Vasile Liviu Cenuşă -, pentru fapte de corupţie.

De asemenea, instanța a admis solicitarea primarului de a părăsi țara în perioada 24-27 februarie, pentru a merge la Chișinău, unde se va întâlni cu autorităţile locale, având în vedere intenţia de a se înfrăţi cu capitala Republicii Moldova.

„Primarul Romeo Stavarache va merge la Chişinău pentru a pune bazele proiectului de înfrăţire cu capitala Republicii Moldova. Odată ce va fi realizată această înfrăţire, vor putea fi realizate proiecte comune transfrontaliere prin care să fie atrase fonduri europene, în special în domeniul cultural”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Ionel Tomescu.

La întoarcere, primarul Bacăului va trebui să depună la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bacău dovada întâlnirii cu omologul său din Chişinău.

CITIȚI ȘI...