Un polițist riscă 10 ani de închisoare, după ce a luat mită de 700 de euro

by Genko Genko

Un inspector din cadrul Plutonului de patrulare rutieră „Hînceşti-Cimişlia-Leova” a fost reţinut de către ofiţerii DGT „Sud” a CNA şi procurori, fiind cercetat penal pentru corupere pasivă.

Potrivit denunţătorului, inspectorul de patrulare ar fi extorcat de la el 700 de euro pentru a nu-l trage la răspundere pentru refuzul de a fi supus testului de alcoolemie, dar şi pentru eliberarea numerelor de înmatriculare ridicate.

Ca să evite o eventuală filare, poliţistul i-ar fi recomandat denunţătorului să transmită banii prin intermediul şoferului unui microbuz de rută (Cahul-Chişinău). Astfel, poliţistul a fost prins în flagrant în momentul primirii a 500 euro de la şoferul microbuzului. Operaţiunea a avut loc pe teritoriul Gării Auto Sud-Vest din capitală. În prezent, omul legii se află în custodia CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

CITIȚI ȘI...