Un elicopter fără însemne a pătruns în spaţiul aerian ucrainean, după care s-a întors în Rusia

by Genko Genko

Un elicopter fără însemne a pătruns în spaţiul aerian ucrainean, în regiunea Lugansk (est), după care s-a întors în Rusia, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al operaţiunii antiteroriste din Donbas Andrei Lîsenko, relatează Ukrinform.

„Ieri (vineri), la ora 9.35, grănicerii au înregistrat o încălcare a spaţiului aerian ucrainean de către un elicopter fără însemne, care a zburat 2,5-3 kilometri în interiorul Ucrainei, la o altitudine de aproximativ 400 de metri, deasupra satului Krasna Talakivka, în regiunea Lugansk. După ceea s-a întors pe teritoriul Federaţiei ruse”, a declarat Lîsenko.

De asemenea, 14 zboruri ale unor „drone (avioane fără pilot) inamice” au fost mobilizate în zone din Donbas în ultimele 24 de ore, a mai spus purtătorul de cuvânt.

„Aşa cum putem observa, cele mai importante eforturi de recunoaştere aeriană se concentrează asupra unor zone din sudul regiunii Doneţk”, a subliniat el.

Lupte intense între armata ucraineană și separatiștii proruși se dau la circa zece kilometri de orașul Mariupol, situat pe țărmul Mării Azov, a declarat sâmbătă un comandant al trupelor ucrainene, citat de agenția EFE.

Conform sursei citate, un sat din respectiva zonă este practic în ruine după bombardamentele de artilerie ale insurgenților proruși, care au luat cu asalt pozițiile batalionului „Azov”, constituit din voluntari ucraineni cu idei ultranaționaliste.

Luptele din apropiere de Mariupol sunt confirmate și de autoritățile administrației locale din această localitate, care afirmă că la mai puțin de 20 de kilometri de oraș au loc confruntări armate și separatiștii folosesc artileria grea.

Anterior, armata ucraineană a anunțat că rebelii proruși au luat cu asalt pozițiile trupelor guvernamentale la periferia orașului Debalțevo, un nod feroviar strategic situat la jumătatea drumului dintre cele două fiefuri ale separatiștilor, localitățile Donețk și Lugansk.

Potrivit unui oficial din Ministerul ucrainean de Interne, orașul Debalțevo este „în flăcări” în urma tirurilor de artilerie ale separatiștilor, aceștia din urmă susținând că peste 6.000 de soldați ucraineni sunt încercuiți în această localitate.

Ambasada SUA la Kiev a prezentat dovezi privind înarmarea impresionantă de care dispun forțele proruse.

Citește și: (FOTO) SUA prezintă dovezi: Separatiștii dispun de mai mult armament decât unele țări NATO

CITIȚI ȘI...