Un cetățean al Republicii Moldova este noul patron al clubului Rapid București

by Genko Genko

Omul de afaceri originar din Republica Moldova, Valeriu Moraru, este noul patron al unuia dintre cele mai titrare cluburi de fotbal din România, Rapid București.

Originar din satul Cornești, Ungheni, Moraru deține mai multe afaceri în România, printre care și „Azuga Waters”. Conform presei române, acesta ar avea o avere estimată la 35 de milioane de euro.

Joi seară, Moraru s-a înțeles cu actuala conducere a Rapidului și cu administratorul judiciar al clubului, Cristina Andronache, întrucât acesta se află în insolvență.

După aproximativ două ore de discuții, Valeriu Moraru a ieșit din biroul Cristinei Andronache și a declarat, la fața locului: „Ne-am înțeles, rămâne doar să oficializăm actele, avocații trebuie să rezolve tot. E o bucurie mare că am preluat Rapidul”, a spus Moraru, citat de Digisport.

Rapid București, club înființat în 1923, a câștigat de 3 ori Campionatul României, de 13 ori Cupa și de 4 ori Supercupa. De asemenea, în anul 2006, a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

CITIȚI ȘI...