(VIDEO) Ultimele imagini cu un adolescent kamikaze, in Siria: Plânge înainte de explozia fatală

by Genko Genko

Ultimele clipe ale unui adolescent căruia i se ordonase să se arunce în aer în Siria au fost filmate, înregistrarea fiind distribuită de extremişti în cadrul propagandei, dar şi pentru a „onora martirul”.

În imagini se poate vedea cum tânărul, iniţial zâmbitor, devine îngrozit de ceea ce urmează să i se întâmple pe măsură ce momentul se apropie, remarcă Daily Mail.

Înainte să înceapă misiunea sinucigaşă, acesta este bătut încurajator pe umăr de alţi jihadişti. În fundal se aud voci care îl îmbărbătează pe tânăr, spunându-i: „Jafar, fratele meu, nu-ţi fie teamă. Când ţi-e frică, gândeşte-te la Allah!”. Adolescentul este îmbrăţişat de mai mulţi jihadişti. Tayyar este auzit răspunzând: „Sunt doar speriat că nu voi reuşi”.

La un moment dat, Tayyar, care în înregistrare are momente în care este speriat de moarte şi afirmă că se teme că nu va reuşi să-şi ducă la capăt misiunea, pur şi simplu izbucneşte în lacrimi odată ce se află la bordul maşinii blindate încărcate cu explozibil.

Aflat în maşină, însă, tânărul ridică arătătorul de la mâna dreaptă în aer, într-un gest folosit adesea de jihadişti, care înseamnă „Allah este cel mai mare”.

Ultimele imagini arată cum Tayyar se îndepartează cu maşina, aceasta explodând într-un nor imens.
[youtube link=”https://youtu.be/OCGgv5AvEnk” width=”590″ height=”315″]
Atacul sinucigaş a avut loc între satele siriene Fua şi Kafriyeh. Tânărul făcea parte din gruparea militantă Imam Bukhari Jamaat, care luptă alături de al Qaida în Siria.

Atacul a avut loc vineri şi face parte dintr-o operaţiune mai amplă, care a cuprins lansarea a 200 de rachete şi şapte atacuri cu bombă, toate sinucigaşe. De atunci, în zonă s-a instituit armistiţiul.

CITIȚI ȘI...