(VIDEO) Ucraina: Teroriștii cer ajutorul Moscovei, altfel „Slavianskul va fi distrus”

by Genko Genko

Liderii separatiști din Donețk susțin că orașul Slaviansk, un bastion al insurgenților proruși din regiune, va fi „distrus” în două săptămâni dacă Rusia nu va interveni militar sau pentru a loba un armistițiu.

„Dacă Rusia nu obţine un armistiţiu din partea forţelor ucrainene, „sau nu intervine cu trupe în favoarea noastră, pentru poporul rus care trăieşte aici, vom fi distruşi”, a afirmat așa-zisul ministru al apărării din autoproclamata „republică populară Donețk”, Igor Strelkov, într-un interviu televizat pentru Life News.

„Acest lucru se va întâmpla într-o săptămână, maxim două. Oraşul Slaviansk va fi distrus în primul rând, cu toată populaţia”, a adăugat liderul terorist, care, potrivit serviciilor ucrainene de securitate, ar fi colonel în cadrul serviciilor militare ruse de informaţii.

Strelkov chiar a criticat lipsa de acțiune din partea Rusiei în conflictul dintre forțele loiale Kievului și separatiștii proruși din estul Ucrainei.

„Rusia nu vrea să-i ajute pe cei care fac parte din poporul rus, din marea familie rusă. Este foarte trist să recunoaștem că, de trei luni de când am venit la Slaviansk să ajutăm populația locală, noi nu am primit niciun ajutor”, a avuzat el.

Slaviansk, un oraș cu aproape 110.000 de locuitori înainte de insurecția separatistă, este în prezent teatrul unor puternice confruntări între forțele guvernamentale și rebeli, care au făcut mai multe victime în rândul populației civile. Marea parte a orașului este privată de apă și de electricitate, bombardamentele distrugând liniile electrice și stațiile de aprovizionare cu apă.

„Avem soldaţi care sunt ucişi în fiecare zi, spitalele sunt pline cu răniţi”, a recunoscut Igor Strelkov, care a spus că vor continua să lupte, „dar au nevoie de ajutor”.

CITIȚI ȘI...