Ucraina sporește măsurile de securitate pe segmentul transnistrean de graniță: Drumurile locale vor fi distruse

by Genko Genko

Ucraina ia noi măsuri de securitate la granița cu Republica Moldova, pe segmentul transnistrean, de teama unor provocări, scrie Unian.

Astfel, autoritățile locale din raionul Frunzivka, regiunea Odesa, au cerut tuturor consiliilor sătești ale localităților de la frontiera cu Republica Moldova, pe segmentul necontrolat de Chișinău, să distrugă toate drumurile locale din preajma graniței.

Autoritățile de la Kiev se tem că frontiera ar putea fi trecută ilicit de către militari sau provocatori ruși aflați în Transnistria, care ar organiza destabilizări în regiunea Odesa.

Măsuri în acest sens au fost luate și la începutul lunii februarie, când Serviciul Grăniceri și Garda Națională au format o structură care să „asigure securitatea segmentului de graniță, pentru a împiedica provocările militare, circulația ilegală transfrontalieră de arme, terorismul sau alte acțiuni interzise”

Anterior, autoritățile de la Kiev au săpat un șanț în apropierea segmentului de graniță transnistrean, pentru a împiedica o posibilă invazie rusă din regiunea separatistă.

În prezent, sub pretextul unei misiuni de „menținere a păcii”, în Transnistria se află oficial cel puțin 1200 de militari ruși.

CITIȚI ȘI...