Ucraina a returnat Italiei 17 tablouri furate de moldoveni de la Muzeul din Verona

by Genko Genko

Ucraina a returnat Italiei 17 picturi furate în noiembrie 2015 din muzeul orașului italian Verona și găsite în 2016 de autoritățile din Ucraina, a anunțat purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainei, Svyatoslav Tsegolko, pe contul său de Twitter.

„Președintele participă la transmiterea către muzeul din Verona a 17 picturi descoperite de autoritățile din Ucraina”, a scris el.

Reamintim că, în mai 2016, angajații Serviciului Grăniceri și ai Biroului procurorului militar au efectuat o operațiune de căutare a colecției de picturi furate din Muzeul Municipiului Verona din Italia.

Valoarea totală a tablourilor găsite – printre care maeștri precum Rubens, Tintoretto, Pisanello, Mantegna – este de peste 16 milioane de euro.

Anterior, sub suspiciunea de furt de la Muzeul din Verona au fost reținuți 10 cetățeni din Republica Moldova. În total, 13 persoane au fost arestate sub suspiciunea de furt de picturi de la Muzeul din Verona. Trei sunt cetățeni ai Italiei, care, potrivit agenției ANSA, făceau parte din personalul muzeului.

CITIȚI ȘI...