Uciderea unui elefant celebru în Indonezia a trezit un val de indignare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uciderea elefantului Yongki, considerat un veritabil simbol național în Indonezia, a provocat un val de indignare pe rețelele sociale din această țară asiatică, relatează marți ziarul spaniol „El Pais”.

Aparținând unei specii în pericol de dispariție, pachidermul a fost otrăvit de vânători ilegali, care apoi i-au tăiat și furat fildeșii de un metru lungime, a declarat un angajat al Parcului Național Timbul Batubara, din Insula Sumatra, unde trăia animalul.

Yongki era tânăr — avea 35 de ani, iar exemplarele din această specie trăiesc între 50 și 70 de ani. El nu era un elefant banal, ci unul dintre puținii antrenați pentru acțiunile de patrulare efectuate de paznicii parcului național pentru a preveni atacarea satelor din jur de către elefanții nedomesticiți. În plus, el era utilizat și în lupta contra celor care vânează ilegal animale sălbatice din pădurile tropicale indoneziene.

De aceea, uciderea lui a generat o reacție atât de puternică în rândul publicului, care cere prinderea și pedepsirea autorilor acestei fapte criminale.

Numărul elefanților din Sumatra este estimat la 3.000 de exemplare, care deseori sunt ținta vânătorilor ilegali care le iau colții, foarte solicitați pe piața neagră a fildeșului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...