Turcia: Poliția a arestat șase persoane după uciderea ambasadorului rus

by Genko Genko

Poliția turcă a arestat șase persoane în legătură cu uciderea ambasadorului rus Andrei Karlov, care a fost împușcat în spate în timp ce ținea luni un discurs la Ankara de către un polițist în afara serviciului care a strigat „Nu uitați de Alep” și „Allahu Akbar”, au relatat media de stat, potrivit Reuters.

Agenția de presă Anadolu a transmis marți că mama, tatăl și sora atacatorului, precum și alte două rude au fost reținuți în provincia Aydin din vestul Turciei. Colegul său de apartament din Ankara a fost de asemenea reținut.

Statele Unite au anunțat că cele trei misiuni ale lor din Turcia vor fi închise marți după ce în cursul nopții au avut loc focuri de armă în fața Ambasadei SUA de la Ankara. Ambasada se află în apropierea galeriei de artă unde ambasadorul a fost împușcat, iar poliția turcă a reținut un bărbat în legătură cu acest incident, au relatat media de stat.

Ministerul de Externe al Rusiei a precizat marți că reprezentanții diplomațiilor celor două țări au evidențiat, într-o convorbire telefonică în timpul nopții, nevoia de a depune mai multe eforturi în lupta împotriva terorismului.

Miniștrii de externe rus, turc și iranian se întâlnesc marți la Moscova pentru a discuta despre criza din Siria. O delegație a Rusiei urmează să ajungă marți la Ankara pentru a investiga atacul, a relatat CNN Turk.

CITIȚI ȘI...