Trupa Akord nu va participa la „concertele mafiei”: „Este un gest, firesc, dar nicidecum unul de mare patriotism”

by Genko Genko

Trupa Akord se alătură grupului de interpreți care refuză să cânte la concertul Unite de la Moldexpo, supranumit pe internet „concertul mafiei”.

Trupa autohtonă a anunțat pe pagina sa de Facebook că „este un gest, firesc, dar nicidecum unul de mare patriotism și demnitate”.

„NU vom cânta în concertul din 6 septembrie, la MoldExpo. Este un gest, firesc, dar nicidecum unul de mare patriotism și demnitate (după cum vor s-o dea unii). Am primit numeroasele mesaje, le-am citit pe toate… Ne bucură faptul, că toate sunt decente, sincere și binevoitoare. Am remarcat, că, în mare parte, sunteți fanii nostri și vă place ceea ce facem noi, de circa 10 ani. Ne-ați rugat și ținem cont de asta. Artistul nu e artist fără public, fără scena și, vom cânta acolo unde ne veți chema, inclusiv la open air-uri, la MoldExpo. Și încă ceva: cei care privatizează ideile naționale și idealurile unei țări, la fel, sunt oligarhi”, a transmis Akord.

Ștefan Bănică a renunțat să mai participe la concertul care urmează să fie organizt la Moldexpo, în timp ce Loredana a declarat că va boicota un alt eveniment similar, ce urma să se desfășoare la Orhei.

Interpreții autohtoni au anunțat, de asemenea, că vor boicota evenimentul. Pasha Parfeni, Adrian Ursu, Vitalie Dani și Sun Stroke Project, care urmau să participe duminică la concertul Unite de la Moldexpo, au anunțat că refuză să participe la eveniment.

Citește și: Interpreta rusă Vera Brejneva renunță la concertele din SUA pentru a cânta la Moldexpo

Cele două concerte au fost anunțate joi, ele urmând să se desfășoare în aceeași perioadă cu protestul din PMAN, organizat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr.

Internauții s-au mobilizat, cerând interpreților să boicoteze aceste evenimente, pe care le-au catalogat drept „concerte ale mafiei”.

CITIȚI ȘI...