Trenul, autobuzul sau avionul: Ce tip de transport preferă moldovenii

by Genko Genko

Numărul persoanelor transportate cu trenul, autobuzul și microbuzul s-a micşorat, în primele opt luni ale anului curent. În schimb, a crescut numărul pasagerilor care au călătorit cu avionul, arată datele Biroului Național de Statistică.

În ianuarie-august curent cu autobuze şi microbuze au fost transportaţi 64,9 milioane de pasageri, cu peste 11% mai puţin comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2014.

Ponderi semnificative în numărul total de pasageri transportaţi cu autobuze şi microbuze deţin agenţii transportatori din municipiile Chişinău (57,6%) şi Bălţi (5,5%), Cahul (5,1%), Orhei (5,0%), Ungheni (3,1%), Străşeni (2,3%), Ialoveni (2,1%) și UTA Găgăuzia (2,0%).

Și numărul persoanelor transportate cu trenul a scăzut în perioada de referință. Astfel, în primele opt luni ale anului cu trenul au călătorit puțin peste 2 milioane de pasageri, cu 6,6% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă din anul 2014.

În schimb, numărul pasagerilor care au călătorit cu avionul a crescut semnificativ. Peste 760 de mii de pasageri au efectuat zboruri în primele opt luni ale anului, adică cu 37% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2014.

CITIȚI ȘI...