Trei zile de doliu național în Turcia, după dublul atentat din Ankara

by Genko Genko

Guvernul islamo-conservator turc a decis să decreteze trei zile de doliu național după dublul atentat comis sâmbătă la Ankara, soldat cu cel puțin 86 de morți și aproape 200 de răniți, a anunțat premierul turc Ahmet Davutoglu, citat de agențiile internaționale de presă.

„Am decis să decretăm trei zile de doliu național”, a declarat primul ministru turc, într-o conferință de presă, potrivit AFP.

Dublul atentat care a vizat sâmbătă la Ankara o manifestație pentru pace a fost comis foarte probabil de doi atentatori sinucigași, a specificat Ahmet Davutoglu.

„Există probe concludente care demonstrează că acest atac a fost comis de doi kamikaze”, a subliniat premierul turc, în fața presei.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat „atacul plin de ură” de sâmbătă îndreptat împotriva militanților opoziției care urmau să participe la o manifestație pentru pace la Ankara.

Puțin după ora locală 10:00 (07h00 GMT), o dublă explozie a vizat în apropierea gării din Ankara grupuri de militanți de stânga care urmau să participe la acțiune pentru pace, în timp ce confruntări sângeroase au fost reluate de aproape trei luni între forțele de securitate turce și rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

CITIȚI ȘI...