Trecerea imigranților la frontiera sârbo-ungară, blocată complet

by Genko Genko

Intrarea imigranților din Serbia în Ungaria era blocată complet marți la punctul oficial de trecere Roszke, în ziua în care autoritățile ungare au instituit măsuri restrictive vizând limitarea afluxului de refugiați, transmite AFP.

Potrivit declarațiilor unor imigranți din Orientul Mijlociu, mulți provenind din zonele de conflict din Siria și Irak, polițiștii ungari au interzis trecerea la miezul nopții.

Poliția ungară a confirmat că acest punct de trecere a frontierei, precum și cel Asothalom, situat la 5 km distanță, au fost închise, dar începând cu ora locală 07:00.

„Această măsură a fost luată din cauza evoluției situației de partea sârbă a frontierei, unde nu sunt asigurate controale”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră, Laszlo Balazs, în cadrul unei conferințe de presă la Budapesta.

El a dat asigurări că va fi luată în discuție redeschiderea punctele de trecere a frontiere „dacă vor fi îndeplinite condițiile” necesare.

Poliția ungară a reținut marți dimineață nouă imigranți sirieni și șapte imigranți afgani pentru trecerea ilegală a gardului de la frontiera dintre Serbia și Ungaria, notează Reuters. Ei sunt acuzați că au forțat gardul de sârmă și au intrat în Ungaria, faptă care este sancționabilă în conformitate cu noile legi care au intrat în vigoare la miezul nopții.

Luni, un număr record de 9.380 de imigranți au reușit să treacă frontiera, conform datelor poliției.

Marți dimineață, circa 300 de persoane, printre care și copii, așteptau în fața punctului de trecere în speranța că va fi redeschis.

CITIȚI ȘI...