Tragedie pe mare: Opt morţi după ciocnirea unei nave militare cu o ambarcaţiune cu refugiaţi

by Genko Genko

Cel puţin opt morţi în urma coliziunii între o navă militară tunisiană şi o ambarcaţiune cu refugiaţi, în apropierea Maltei.

Cel puţin opt persoane au murit, iar peste zece sunt date dispărute, în urma unei coliziuni, probabil accidentală, între o navă militară tunisiană şi o ambarcaţiune care transporta aproximativ 70 de refugiaţi, în apropierea Maltei, informează presa italiană.

Între 30 şi 40 de supravieţuitori au fost salvaţi în urma operaţiunilor de căutare la care participă şi nave italiene, potrivit site-ului cotidianului La Repubblica.

Ambarcaţiunea, care transporta zeci de refugiaţi, majoritatea tunisieni, a părăsit Tunisia la amurg şi naviga fără lumini, îndreptându-se spre zona oraşului Agrigento din Sicilia, indică primele informaţii.

Patru nave italiene şi un avion din Malta au fost trimise la locul incidentului, au anunţat autorităţile din cele două ţări, fără să ofere mai multe detalii. Agenţia de ştiri ANSA a transmis că ambarcaţiunea care transporta refugiaţi s-a scufundat la scurt timp după coliziune.

CITIȚI ȘI...