Topul lucrurilor pe care școala ar fi trebuit să ne învețe și nu a făcut-o

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din păcate, școala nu te învață tot ce ar trebui să știi ca să treci prin viață mai ușor. De fapt, de multe ori, școala îți umple capul cu prostii pe care cel mai probabil nu le vei folosi niciodată, deși fiecare profesor le consideră foarte importante. Eu, spre exemplu, aproape m-am ales cu o corijență la muzică pentru că nu învățasem notele unui cântec, cu toate că nu am de gând să cânt vreodată, asta pentru binele omenirii.

Cu toate că învățăm și lucruri folositoare în școală, unele dintre cele mai importante aptitudini de care avem nevoie în viața de adult nu sunt nici măcar menționate. Așadar, cei de la Lifekacker au întocmit un top cu lucrurile pe care ne-am fi dorit să le învățăm din școală, fără să mai fim nevoiți să ne izbim de ele la maturitate. Trebuie să privim partea bună, totuși: niciodată nu este prea târziu să învățăm.

Programare
Programare, tastatură calculator
Cum tehnologia este unul dintre cele mai importante subiecte ale zilelor noastre, este greu de crezut că în multe școli nu se învață informatica. Iar prin informatică nu ne referim la combinația dintre matematică și calculatoare, ci la aptitudinile de a lucra pe un computer. Potrivit Code.org, nouă din zece școli nu predau lecții de codare, chiar dacă meseriile de inginer sau programator sunt unele dintre cele mai profitabile din zilele noastre. Chiar dacă nu plănuiești să devii sau să crești un viitor programator, dobândirea aptitudinii de a gândi ca un programator este mai mult decât binevenită, la fel cum este învățarea fizicii sau a limbilor străine.

Cititul în viteză
Cititul în viteză
Faptul că poți citi repede nu te face un geniu sau nu-ți oferă posibilitatea de a înțelege foarte bine cărțile, dar tehnicile care te învață cum să fii un cititor rapid pot fi mai mult decât folositoare. Trecerea razantă peste o carte te ajută să-ți dai seama dacă merită citită sau nu. De multe ori, rezumatul de pe spatele cărții nu este de ajuns. În plus, gruparea cuvintelor pe care le citești te ajută să obții esența unui paragraf mai lung, iar asta poate fi de mare ajutor pentru un student aflat în criză de timp care are o grămadă de materiale de citit pentru examen.

Tehnici de gestionare a timpului
Ceas timp
Cursurile de gestionare a timpului sunt de cele mai multe ori rezervate pentru cei care ocupă funcția de CEO sau alte forme înalte într-o companie, dar aceste tehnici sunt folositoare pentru orice student sau muncitor obișnuit. Acestea ar trebui să te învețe cum să profiți la maximum de timpul tău limitat. Productivitatea noastră ar crește vizibil dacă am fi învățați cum să jonglăm cu sarcinile într-un timp cât mai scurt. În plus, poate dacă am fi aflat de mici cum ar trebui să ne împărțim timpul, nu am mai fi dezvoltat atracția nocivă de a amâna toate lucrurile până în ultimul moment.

Să învățăm cum să învățăm
Carte
Unul dintre cele mai importante trucuri de care am fi avut nevoie, mai ales când eram în școală, ar fi fost să știm cum să învățăm. E adevărat că mulți profesori dau sfaturi aruncate în vânt despre cum ar trebui să învățăm mai eficient, dar de multe ori acestea nu prea au vreo legătură cu viața reală, sau sunt variante pe durată lungă, precum „citește până îți intră în cap”. De asemenea, subliniatul sau testele de verificare a cunoștințelor pe care ni le dăm singuri nu funcționează întotdeauna. Iar, pe urmă, cel mai important ar fi să știm cum să ținem minte tot ce am învățat.

Gestionarea banilor
comic_math
Una dintre bucuriile copilăriei este aceea că nu conștientizam valoarea banilor și cât de importanți sunt aceștia în viețile noastre. Totuși, niște lecții despre cum să-i gestionăm atunci când vom avea parte de ei, ar fi fost tare utile. Învățarea copiilor despre bani ar trebui să pornească de acasă, dar asta nu se întâmplă de prea multe ori. Cursurile de matematică ar putea avea incluse câteva lecții despre bani, cu exemple din viața reală, precum finanțarea, datoriile, și cum să economisești. Sau măcar lecția asta esențială, care prezintă o situație cu care fiecare se va întâlni.

Tehnici de supravietuire
Tehnici de supravietuire
Chiar dacă ne îndreptăm sau nu spre o apocalipsă Zombie, câteva tehnici de supraviețuire nu strică deloc. Fie că ni se strică mașina în mijlocul pădurii (probabil nu ar trebui să fim cu mașina acolo oricum), sau avem parte de o urgență urbană, precum intrarea cuiva prin efracție la tine în apartament, ar trebui să știm cum să trecem peste aceste situații. Este adevărat că televiziunea a încercat să ne învețe câteva trucuri, dar acestea ar trebui puse în practică pentru a fi aprofundate. Să facem un foc, să căutăm o sursă de apă, sau scenarii urbane precum cum să faci mâncare din provizii limitate sunt informații foarte utile pentru supraviețuirea noastră în situații limită.

Tehnici de negociere
Tehnici de negociere
Este uimitor de câte ori suntem puși în fața unei negocieri. Când cumpărăm o mașină, negociem salariul sau încercăm ca persoana iubită din viețile noastre să facă treburi prin casă, avem nevoie să cunoaștem tehnici profesionale de negociere. Unele școli au echipe de dezbateri, dar din păcate sunt prea puține, iar cu toții ar trebui să învățăm cum să negociem mai bine, sau altfel vom avea de pierdut.

Tehnici de autoapărare
Tehnici de autoapărare
În lumea în care trăim, să știi să te aperi este mai mult decât important. Să mergi singur noaptea pe străzi nu este chiar cea mai plăcută senzație, iar dacă am știi cum să ne apărăm de răufăcători, asta ne-ar da un confort psihic. Așadar, orele de sport din școli ar trebui să includă și astfel de lecții, care chiar ar putea fi de ajutor. Să fim serioși, aruncatul cu oina o fi el sport național, dar chiar nu m-a ajutat cu nimic până acum.

Sănătate mentală
Sănătate mentală, craniu
Orele de sport sunt făcute pentru a fortifica trupul, în timp ce celelalte cursuri sunt pentru a ne fortifica mintea. Dar, în cazul în care nu ești înscris la un curs de psihologie, sunt șanse foarte mari ca subiecte precum sănătatea mentală să nu fie niciodată abordate. Să ne înțelegem, aici nu vorbim despre probleme medicale grave, de care ar trebui să se ocupe un psihiatru. Ne referim la probleme comune, precum stres sau anxietate. Aceste subiecte sunt aduse în atenție cu precădere atunci când se întâmplă ceva grav de pe urma lor. Din păcare, nu este de ajuns. Viața de adult este una destul de grea și ar trebui să știm mai bine cum să nu lăsăm problemele, supărările sau stresul să ne afecteze.

Cum să aplici pentru un job și cum să te prezinți la interviu
Job, interviu loc de muncă
Practic, scopul școlii este să ne pregătească pentru un loc de muncă. Atunci nu-mi explic de ce nu ne ajută să explorăm mai multe ramuri ale unor meserii, mai ales că la o vârstă fragedă nu știm exact ce ne dorim de la viață. Modul cum te prezinți la un interviu sau cum ar trebui să aplici pentru unul ar trebui să se numere printre mulțimea de lucruri care se învață în școli. Cu toate că unele universități au servicii de ghidare profesională , cu cât învățăm mai devreme, cu atât mai bine.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...