Topul celor mai accesibile țări din Europa pentru studenți; România, în clasament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cele mai vechi instituţii de învăţământ sunt în Europa, chiar dacă universităţile americane au demostrat o urmă puternic în ceea ce priveşte eficienţa. Un top realizat de The Times Higher Education World University Rankings arată care sunt cele mai accesibile țări din Europa pentru studenți, printre acestea fiind și România.

Cele mai importante universităţi din lume au fost atent analizate şi în 2015 de către specialiştii Times Higher Education. Aceştia au alcătuit un clasament, luând în calcul modalitatea de predare, perspectivele internaţionale, veniturile anuale, munca de cercetare, dar şi referinţele primite.

Topul celor mai accesibile țări din Europa pentru studenți îl deține Slovenia. Pentru un an de studii în acestă țară studenții trebuie să achite 3,302 de lire sterline, echivalentul a peste 100 de mii de lei, conform celor de la Times Higher Education. Belarus, Ucraina și Slovacia ocupă următoarele trei poziții, cu cheltuieli de până la 4 mii de lire sterline (puțin peste 120 de mii de lei).

În clasamentul celor de la Times Higher Education România ocupă poziția a 12-a, anual fiind vorba de investiții în valoare de aproape 8 mii de lire sterline, echivalentul a 238 de mii de lei.

d

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca este singura instituţie de învăţământ superior din România situată în Top 500+ pe un loc cuprins în intervalul 501- 600 din grupul celor mai bune 800 de universităţi din întreaga lume, conform unui alt top realizat de The Times Higher Education World University Rankings.

Din acest clasament mai fac parte, pe poziţiile 601-800, universităţile „Alexandru Ioan Cuza„ Iaşi, Universitatea Bucureşti şi Universitatea de Vest Timişoara, în această ordine.

The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016, utilizează în analiză 13 criterii, cele mai importante fiind grupate în jurul a cinci indicatori principali: calitatea procesului de predare (mediul de învăţare), cercetare (numărul şi prestigiul publicaţiilor), citările (factorul de impact), perspectiva internaţională (personal, studenţi şi cercetare), relaţia cu mediul de afaceri (transferul de cunoştinţe).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...