(FOTO) Top 10 al celor mai inedite proiecte marca Google

by Genko Genko

Gigantul Google este deja cunoscut pentru politica de diversificare a sferei de activitate. Vedeți în continuare topul celor mai inedite proiecte.

1. SpaceRef – „ascensorul” care permite deplasarea în spaţiul cosmic fără rachetă.

1

2. Mine în spaţiu.
În primăvara anului 2012, Larry Page şi preşedintele consiliului de administrare al Google Eric Schmidt au investit în proiectul „Planetary resources”, scopul căruia este de a exploata resursele miniere (metale şi minerale rare) de pe asteroizii mai apropiaţi de Terra.

2

3. Carnea sintetică
Cofondatorul companiei Google Sergey Brin a susţinut ideea creării cărnii in vitro şi a investit 250.000 de euro. Primul burger sintetic a fost prezentat anul trecut la Londra.

Lab-grown beef presented in London

4. Google Ingress
La sfârşitul anului 2012, Google a lansat un joc gratuit pentru telefonul mobil. Bine gândit şi produs, jocul combină abil realitatea virtuală şi lumea reală într-un scenariu încrucişat de conspiraţii. Pentru a putea juca, trebuie activat serviciul de localizare al smartphone-ului.

4

5. Roboţi
În anul 2013 Google a cumpărat mai multe companii constructoare de roboţi. Printre acestea se numără şi compania constructoare de roboţi militari Boston Dynamics. Judecând după portofoliul de start-up, roboţii Google vor fi destinaţi preponderent sectorului industrial.

5

6. Transhumanism
Google l-a angajat la sfârşitul anului 2012 pe Ray Kurzweil pentru proiectele din domeniul inteligenţei artificiale. Acest promotor fervent al curentului transhumanist pledează pentru ameliorarea capacităţilor fizice şi psihice umane cu ajutorul ştiinţei. Kurzweil este convins că hibridizarea creierului uman şi unor dispozitive poate crea o formă de nemurire.

KURZWEIL

7. Testele ADN
Google a investit 3,9 milioane de dolari în compania de biotehnologie 23andME, specializată în teste ADN. În schimbul a 99 de dolari, compania analizează genomul solicitanţilor şi îi atenţionează despre eventuale maladii.
Fondată de către soţia lui Sergey Brin, compania are divergenţe cu autorităţile sanitare americane.

7

8. Îmbătrânirea
În luna septembrie a anului 2013, Google a fondat Calico, compania axată pe lupta contra îmbătrânirii şi maladiilor specifice vârstei a treia.

TANZEN, TANZ, TANZSCHULE, TANZPAAR, MANN, FRAU, PAAR, RENTNER, SENIOREN, ALTE, ALTER, PAARE, TANZPAARE, PAARTANZ, GESELLSCHAFTSTANZ, GESELLSCHAFTSTAENZE, RENTNERIN,

9. Google Glass
Ochelarii care afişează informaţii din smartphone.

9

10.Google Car
Maşina care se autoconduce. Statul american Nevada ar putea fi primul care să autorizeze folosirea lor pe drumurile publice.

10

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu