Top 10 alimente cancerigene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timp ce în Republica Moldova, peste 8000 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer, medicii oncologi constată că este important ca această maladie să fie prevenită la timp, prin toate măsurile posibile.

Realitatea.net prezintă un top al alimentelor care, odată evitate, pot preveni apariția de formațiuni maligne în organism:

1. Alimentele arse, inclusiv pâinea prăjită. Aceste alimente produc agenți cancerigeni;

2. Carnea roșie;

3. Zahărul alb și brun;

4. Mâncarea afumată, sărată sau greu digerabilă. Aceasta favorizează apariția cancerului gastric;

5. Sucurile ambalate, din cauza aditivilor și a zahărului pe care le conțin;

6. Cartofii prăjiți, chips-urile si snack-urile care conțin grasimi nesaturate;

7. Alimentele și băuturile care conțin aditivi de tipul aspartamului;

8. Băuturile alcoolice, în exces;

9. Dulciurile coapte, care conțin acrilamidă;

10. Peștele de cultură, care poate conține o cantitate sporită de toxine.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...